activiteiten

Wedstrijden

Ruitersportvereniging Almere organiseert in samenwerking met Belle Epoque het hele jaar door wedstrijden. Aan sommige wedstrijden mogen ook ruiters van buiten de manege meedoen. Regelmatig terugkerende wedstrijden zijn:

  • de onderlinge springwedstrijden
    Het nieuwe jaar wordt altijd geopend met de nieuwjaarsreceptie en het nieuwjaarsspringen. Rond de zomer vindt de spannende competitie RSVA-springkampioenschappen plaats. Op kerstavond, ten slotte, wordt altijd een springwedstrijd georganiseerd met een buffet. De springwedstrijden zijn alleen voor de eigen verenigingsleden bedoeld
  • de KNHS-dressuurwedstrijden
    Deze dressuurwedstrijden met KNHS-proeven zijn bedoeld voor KNHS-leden met een eigen paard en KNHS-leden die een manegepaard huren. Ook KNHS-leden van buiten de manege mogen meedoen. Een van de hoogtepunten is de ‘Open Almeerse’, een jaarlijks terugkerend, groot, tweedaags evenement. Op beide dagen worden KNHS-dressuurwedstrijden gehouden.

Clinics en demonstraties

Naast wedstrijden organiseert Ruitersportvereniging Almere, samen met Belle Epoque, demonstraties en clinics. Vaak laat een gerenommeerde ruiter dan zien hoe je de paardensport kunt beoefenen.

Feestactiviteiten en spelletjesdagen

Met enige regelmaat worden door Ruitersportvereniging Almere op de manege feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals een Daklooptraining rond Sinterklaas. Daarbij kunnen jonge ruiters te paard een hindernisbaan afleggen en daarnaast deelnemen aan andere activiteiten. Verder worden er ter ere van een jubileum van de vereniging grote feesten georganiseerd met diverse demonstraties en spellen!

Doe ook mee aan een activiteit van Ruitersportvereniging Almere of kom eens kijken en moedig de deelnemers aan!