verzorgingslessen

Regelmatig wordt er een verzorgingsles c.q. een les in de benadering van het paard op stal georganiseerd. Tijdens de rijlessen kan er helaas weinig aandacht worden geschonken aan de benadering en verzorging van het paard. Daardoor wordt het paard soms verkeerd gezadeld en moet het zadelen opnieuw gebeuren. Omdat dit voor het paard heel hinderlijk is en wij dit willen voorkomen, worden er speciale verzorgingslessen gegeven.

Inhoud

Tijdens een verzorgingsles wordt het volgende uitgebreid behandeld: de verzorging voor en na het rijden, het poetsen en hoevenkrabben, het op- en aftomen en hoe je met het harnachement moet omgaan. Ook gaan we in op de omgang met het paard, zodat je op een veilige manier met het paard bezig bent.

Doelgroep

De verzorgingslessen zijn leerzaam voor minder ervaren ruiters, maar ook voor ervaren ruiters. Minder ervaren ruiters zullen de verzorgingsles waarschijnlijk vaker moeten volgen, daar je niet in één keer alles kunt onthouden. Ook hierbij is het net als met paardrijden: al doende leert men!

Meer informatie

Houd voor datum en tijd de aankondigingen op de prikborden in de gaten. Je instructeur kan je meer informatie geven.