FNRS-ruiterspaspoort

Het FNRS-ruiterpaspoort is het officiële document dat elke ruiter in zijn of haar bezit moet hebben om aanvullend WA- en letselschade verzekerd te zijn. Met dit ruiterpaspoort kan hij of zij ook meedoen aan het FNRS-diplomarijden. Het FNRS-diplomarijden bestaat uit een serie wedstrijden met officiële FNRS-proeven waarbij diploma’s voor het ruiterpaspoort zijn te behalen. Deze wedstrijden worden maandelijks georganiseerd.

paspoortAan het ruiterpaspoort is een aanvullende WA- en letselschadeverzekering gekoppeld. Daarom stellen wij verplicht dat iedere ruiter die bij ons rijdt in het bezit is van het ruiterpaspoort. Om het ruiterpaspoort aan te vragen moet op de manege een lesovereenkomst worden ondertekend (bij minderjarige ruiters door de ouders/verzorgers) en een pasfoto worden ingeleverd (schrijf achterop je volledige naam en geboortedatum). De manege zendt je gegevens en pasfoto naar de FNRS. Het ruiterpaspoort wordt, als je de factuur van de FNRS hebt betaald, naar het huisadres gestuurd. Geef het ruiterpaspoortnummer, zodra je het paspoort ontvangt, door aan de manege.

Ieder jaar moet het ruiterpaspoort worden verlengd. Het ruiterpaspoort kost in 2016 circa 20.00 Euro per jaar. Wanneer je in het bezit bent van het FNRS-ruiterbewijs/CBR3, kost de verlenging van het ruiterpaspoort circa 19,50 Euro per jaar, inclusief aanvullende letselschade- en WA-verzekering. Bij de factuur van de FNRS krijg je een nieuwe jaarzegel die je in het paspoort kunt plakken. Deze zegel moet door de manege worden voorzien van een bedrijfsstempel. De stempel kun je halen bij je instructeur of tijdens de inschrijving voor het FNRS-diplomarijden. Zonder de jaarzegel met de bedrijfsstempel is het ruiterpaspoort niet geldig en ben je dus niet verzekerd!

Indien je van een andere manege komt en een geldig ruiterpaspoort hebt, dien je dit paspoort over te laten schrijven naar onze manege. Hierna kun je (verder) gaan (met) diplomarijden.

Ruiterpaspoorthouders opgelet: wijzigingen of opzegging ZELF doorgeven aan de FNRS!

Je dient wijzigingen zelf door te geven aan de FNRS in verband met de geldigheid van de ongevallenverzekering die aan je Ruiterpaspoort is gekoppeld. Niet alleen adreswijzigingen dien je zelf door te geven, maar ook als je op een andere manege gaat rijden. Ruiterpaspoorthouders kunnen de wijzigingen op diverse manieren aan de FNRS doorgeven:

  • Via www.ruiterpaspoort.nl via rubriek ‘factuur ontvangen’ middels het wijzigingsformulier
  • Per e-mail naar info@fnrs.nl o.v.v. het ruiterpaspoortnummer en NAW-gegevens
  • Per post naar FNRS o.v.v. het ruiterpaspoortnummer en NAW-gegevens
    Adres: FNRS, De Beek 125, Postbus 3040, 3850 CA  Ermelo

Jaarzegel met bedrijfsstempel

Je dient, wanneer je je FNRS-ruiterpaspoort verlengt, de jaarzegel af te laten stempelen bij het personeel, anders is je ruiterpaspoort niet geldig. Indien je ruiterpaspoort niet geldig is, houdt dit in dat je niet kunt meedoen met het FNRS-diplomarijden en je niet verzekerd bent!

Ben je de zegel kwijt, dan kun je deze opnieuw aanvragen bij de FNRS (dit is mogelijk via de website www.fnrs.nl). De kosten hiervoor bedragen circa 2,50 Euro. Vergeet de zegel niet in te plakken en te laten afstempelen!

Ook op de wedstrijddagen van het FNRS-diplomarijden kunt u uw FNRS-ruiterpaspoort laten afstempelen!