eerste lessen

De eerste lessen… Wat kun je verwachten? Het is altijd even spannend!

Het beginnerpakket

Dit houdt in, dat je minimaal één privéles tot maximaal vijf privélessen krijgt waarna je in de les geplaatst wordt. Kan je bv na één ½ uur privéles al de groepsles in, dan kan je de resterende vier lessen in de groepsles rijden.

Kosten beginnerspakket:

Jeugd :             € 81,–
Volwassenen:   € 94,–

Vooruit te betalen op de manege via PIN of Kas of over te maken naar IBAN NL 97 RABO 032.10.55.020 ten gunste van Schouten Hippique onder vermelding van naam van de betreffende persoon met de melding beginnerspakket. Na ontvangst van het geld wordt er een afspraak gemaakt voor de eerste privéles.

Wil je na die 5 lessen van het beginnerpakket nog meer privélessen dan wordt het tarief het gewone privélestarief van € 35,– per ½ uur.

Het beginnerpakket is 6 weken geldig. De lessen dien je dus binnen de 6 weken op te rijden.

Een besproken les dien je een dag van te voren af te zeggen, anders wordt de les doorberekend.

Beginnerpakket van 5 lessen

Indien je nooit eerder hebt paardgereden of maar enkele lessen hebt gehad, wordt er een afspraak gemaakt voor een eerste privéles. Deze speciale privéles is een les van een half uur, waarbij je apart les krijgt van een gediplomeerde instructeur/instructrice. In de privélessen worden de beginselen van het paardrijden bijgebracht. De manege heeft deze privélessen ingesteld om de eerste lessen voor jou veiliger en nog leuker te maken. Het is veiliger, als je eerst kennis maakt met het paard en de manier waarop het reageert op jouw hulpen. Bovendien is het, als je zonder enige ervaring in een groepsles gaat rijden, moeilijk om mee te komen met de rest van de groep.

De eerste privéles

Tijdens de eerste privéles zal de instructeur/instructrice je paard aan de longe (een lange lijn) nemen. Jij kunt je dan concentreren op je zit in het zadel en de hulpen die je het paard geeft. In het begin zal het moeilijk zijn om de juiste hulpen aan het paard te geven, maar hoe vaker je dat doet, hoe beter je het paard leert begrijpen.

Zo nodig een tweede privéles tot een maximum van 5 privélessen

Tijdens de tweede, en misschien volgende, privéles ga je verder met waar je in de vorige les was gebleven. Er wordt gekeken naar je vorderingen en afhankelijk daarvan zal het paard weer aan de longe begeleid worden of zal je misschien zelf, zonder longe, het paard de hulpen geven.

De eerste vaste lessen

Zodra je eraan toe bent, word je vast in een les geplaatst bij beginnende ruiters Deze vaste lessen duren een uur en zijn met meerdere paarden. Voor de les kun je op een lijst zien op welk paard je rijdt en dan kun je het alvast gaan klaarmaken voor de les. Er is altijd wel iemand in de buurt die je kan helpen met het borstelen en optuigen van het paard.

Aanmelden

Aanmelden moet gebeuren bij de manege. Je kunt hiervoor het beste bellen met Liesbeth Bloem op maandag- of donderdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur. Zij is dan op de manege, tel: 036-5386172. Je kunt uiteraard ook langskomen om je op te geven. Zodra je aan de beurt bent, word je teruggebeld.