cursusweken

Cursusweken voor jong en oud, beginners en gevorderden

De cursusweken worden georganiseerd voor leden van Ruitersportvereniging Almere. Alle ruiters en amazones kunnen zich daarvoor inschrijven: jeugd en volwassenen, beginners en gevorderden. Het programma van de cursusweek is aangepast aan het niveau van de ruiters.

Verloop

De cursusweken worden gehouden in de zomervakantie en vinden plaats op de manege. Een cursusweek duurt van maandag tot en met vrijdag, iedere dag van 9.00 tot 12.00 uur. Maandagochtend worden de paarden verdeeld. In principe rijd je de hele week op hetzelfde paard. Elke dag van de cursusweek wordt begonnen met theorie over het paard, de omgang met het paard en het paardrijden. Dit gebeurt uiteraard onder het genot van een kopje koffie, warme chocolademelk of frisdrank. Na de theorie worden de paarden gepoetst en gezadeld. Tijdens het rijden is er instructie in dressuur, springen, en als afsluiting van de week maken we vrijdag een lange buitenrit! 

Meerwaarde

Je rijdt in de cursusweek vijf dagen lang op hetzelfde paard, waardoor je dat paard goed leert kennen. Bovendien kun je het geleerde direct in de praktijk brengen. Aan het einde van de intensieve, dagelijkse les is er een nabespreking, zodat je weet wat je kunt verbeteren. 

Doelgroep

De cursusweken worden voor leden van Ruitersportvereniging Almere georganiseerd. Alle ruiters en amazones kunnen zich hiervoor inschrijven: jeugd en volwassenen, beginners en gevorderden. Het programma van de cursusweek is aangepast aan het niveau van de ruiters.
Niet-leden kunnen zich alleen telefonisch of op de manege inschrijven (niet via het inschrijfformulier) en alleen als de ruiter een keer in de les heeft meegereden, zodat je instructeur weet of hij een cursusweek aan kan.

Meer informatie

Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, stel ze dan gerust aan je instructeur.