buitenritten

Buitenrit 1

In het zomerseizoen worden buitenritten georganiseerd, die altijd onder deskundige leiding zijn. Vanaf de manege ben je vrijwel direct in het bos. Daarin zijn verschillende ruiterroutes aangelegd, zodat iedere ruiter zich daar uren kan vermaken. In het bos gedragen alle manegepaarden zich heel braaf en kunnen ze het goed met elkaar vinden. Bij mooi weer kan het gebeuren dat een les wordt omgezet in een buitenrit (in onderling overleg). De manege organiseert echter ook regelmatig lange buitenritten op zondag die door heel Almere gaan.

Twee uur, samengevoegde lessen

Als er veel afzeggingen zijn in de vakantieperiode, kunnen er lessen worden samengevoegd en worden soms buitenritten van twee uur gereden. Deze buitenritten zijn er voor verschillende rijniveaus, voor beginners en voor gevorderden. Wie een keer mee zou willen, kan informeren bij zijn instructeur.

Buitenrit_AlmereBuitenExtra lange buitenritten

Regelmatig worden op zondagochtend (maar ook op feestdagen) lange buitenritten georganiseerd. De ritten gaan door het Waterlandsbos, via het Buitenhout of het Kathedralenbos even met je instructeur of je er aan toe bent en welke buitenrit het meest geschikt is voor jou.

Volle Maantocht

 Een bijzondere rit is de ‘Volle Maantocht’. Dit is een buitenrit bij volle maan welke regelmatig op de maandagavond wordt gehouden. De paarden zien in het donker beter dan wij en je vertrouwt daarom volledig op je paard. Dat maakt het extra spannend. De Volle Maantocht is bedoeld voor zeer ervaren ruiters

Buitenrit_Kerstrit_AlmereBuiten

Kerstrit

Zelfs in de winter wordt een speciale buitenrit georganiseerd. Sinds 2003 wordt er op Tweede Kerstdag een lange buitenrit gereden. Uiteraard kan deze buitenrit alleen doorgang vinden indien de weersomstandigheden dit toelaten. Hoewel de paarden dan al een paar maanden niet buiten in het bos zijn geweest, gedragen ze zich voorbeeldig. Gedisciplineerd rijden is het geheim en dit wordt dan ook van alle ruiters verwacht! Alleen geschikt voor zeer ervaren ruiters!!